Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z našimi spletnimi piškotki. Želite izvedeti več o piškotkih?

Pralni vložki EcoSu (FAQ)

Pogosta vprašanja o pralnih vložkih

Pralni vložki EcoSu so alternativa za vse, ki zase želite le najboljše! Pa tudi za vse tiste, ki imate težave z raznimi zdravstvenimi težavami (vnetja, srbečica, razdraženost nožnice ipd.), želite živeti prijazno do planeta, hkrati pa prihraniti nekaj denarja.

Pripravili smo vam odgovore na najpogosteje zastavljena vprašanja, ki se morda pojavijo na začetku uporabe pralnih vložkov. S tem pa vam želimo olajšati odločitev o začetku uporabe pralnih vložkov EcoSu.

Kakšne so prednosti pralnih vložkov EcoSu pred tistimi za enkratno uporabo?

Pralni vložki EcoSu so bolj prijazni do vašega zdravja, planeta in nenazadnje z uporabo le-teh lahko prihranite nekaj denarja. Naši pralni vložki so udobni in zračni, saj koži pustijo, da diha, kljub temu pa so nepremočljivi. Razloge, zakaj izbrati pralne vložke, si lahko preberete tukaj.

Kakšna je življenjska doba pralnih vložkov EcoSu?

Pri pravilnem vzdrževanju pralnih vložkov le-ti zdržijo do 5 let.

Kako lahko uporabljamo pralne vložke EcoSu?

Pralni vložki EcoSu se lahko uporabljajo za zaščito hlačk pred belim tokom, med menstruacijo, pri blagi urinski inkontinenci in pri poporodnih krvavitvah.

Kje so pralni vložki EcoSu narejeni?

Pralni vložki EcoSu so narejeni v Sloveniji.

Ali ponujate različne velikosti pralnih vložkov EcoSu?

Da, ponujamo štiri različne velikosti pralnih vložkov:

Če v naši ponudbi ni pralnega vložka, ki bi zadostil vašim potrebam, se obrnite na nas in izdelali vam bomo pralni vložek po vaših željah.

Kako se pralni vložki EcoSu namestijo na spodnje hlače?

Pralni vložki EcoSu se na spodnje hlače namestijo enako kot vložki za enkratno uporabo s krilci. Razlika je le v tem, da imajo naši vložki namesto lepilnega traku na krilcih pritiskače, ki jih ovijemo okrog spodnjih hlačk in pritiskača spnemo. Previdni morate biti, da je bambusov material obrnjen navzgor, PUL material – neprepusten pa proti hlačkam.

Kako pogosto je potrebno menjati pralne vložke?

Naši pralni vložki se uporabljajo enako kot vložki za enkratno uporabo. Menjava vložka je odvisna od vašega menstrualnega toka, približno od 2 do 6 ur oz. glede na vaše potrebe.

Koliko pralnih vložkov potrebujemo?

Najbolje je, da jih imate toliko, kolikor jih potrebujete v enem ciklu, torej glede na dolžino in moč vašega cikla. Najbolje je, da si zalogo pralnih vložkov naredite postopoma glede na velikost in vpojnost vložkov.

Lahko se odločite za manjšo količino vložkov, kot jo potrebujete v enem ciklu in jih sproti perete. Vendar se bo s pogostejšim pranjem skrajšala življenjska doba vložkov.

Ali se pri pralnih vložkih razvije neprijeten vonj?

Bambusov material, iz katerega so vložki narejeni, deluje antibakterijsko. Ob dovolj pogosti menjavi je možnosti za razvoj bakterij in posledično s tem neprijetnega vonja minimalna.

Ali pralni vložki EcoSu prepuščajo?

Ne. Pralni vložki EcoSu so sestavljeni iz bambusovega – vpojnega materiala in PUL – materiala, ki je neprepusten za tekočino, vendar prepusten za paro, kar omogoča, da koža pod njim diha.

Imam zelo močno menstruacijo, ali lahko vseeno uporabljam pralne vložke EcoSu?

Da. Pralni vložki EcoSu so narejeni iz bambusovega materiala, ki je 3-krat bolj vpojen kot bombaž. Predlagamo vam uporabo L in XL vložka, ki sta narejena iz več slojev materiala.

Če v naši ponudbi ni pralnega vložka, ki bi zadostil vašim potrebam, se obrnite na nas in izdelali vam bomo pralni vložek po vaših željah.

Ali lahko pralne vložke uporabljam tudi, ko nisem doma?

Da. Pralni vložki se uporabljajo enako kot vložki za enkratno uporabo, zato jih lahko uporabljate tudi, ko niste doma.

Kakšna je razlika med bombažnimi in bambusovimi pralnimi vložki?

Osnovna razlika je v materialu, iz katerega so pralni vložki narejeni. Naši pralni vložki so narejeni iz bambusovih vlaken, ki se odlikujejo po veliki vpojnosti, prijetnem otipu, zračni prepustnosti, poleg tega pa se jim pripisuje tudi antimikrobni učinek. Bambusov material se tudi lažje pere in ostane mehak dlje časa kot bombaž.

Ali je potrebno pralne vložke pred prvo uporabo oprati?

Da. Pralne vložke je pred prvo uporabo potrebno oprati, saj s tem povečamo njihovo vpojnost.

Kako prati pralne vložke?

Pralne vložke lahko po uporabi perete na več načinov:

  1. Metoda: najenostavnejši način je, da jih po uporabi operete v pralnem stroju z ostalim perilom brez predhodnega namakanja in drgnjenja madežev, vendar je pri tem načinu velika verjetnost, da bodo na pralnih vložkih ostali madeži.
  2. Metoda: pralne vložke pred pranjem za 5–10 min namočite v hladno vodo, ožmite, prenesite v pralni stroj in jih nato skupaj z ostalim perilom operite.
  3. Metoda: pralne vložke takoj po uporabi sperite v hladni vodi in jih do pranja odložite v suho, zaprto posodo. Pri tej metodi je pomembno, da pralne vložke operete v treh dneh od uporabe zaradi nevarnosti razvoja plesni.
  4. Metoda: pralne vložke takoj po uporabi sperite v hladni vodi, jih posušite, odložite v košaro s perilom, kjer bodo počakali do pranja.

Podrobnejša navodila za vzdrževanje pralnih vložkov najdete tukaj.

Ali lahko pralne vložke perem z drugim perilom?

Da. Pralne vložke lahko perete z ostalim perilom na 40–60°C.

Ali smemo pri pranju pralnih vložkov uporabiti mehčalec in belilo?

Uporaba mehčalca in belila ni priporočljiva. Mehčalec zmanjšuje vpojnost, belilo pa lahko poškoduje material. Z uporabo mehčalca in belila se bo zmanjšala tudi življenjska doba pralnih vložkov.

Ali je pralne vložke potrebno likati?

Ne. Pralnih vložkov ni potrebno likati.

Ali lahko pralne vložke EcoSu sušimo v sušilnem stroju?

Da. Pralne vložke lahko sušite v sušilnem stroju na nizki do srednji temperaturi. Pralni vložki bodo s sušenjem v sušilnem stroju postali mehkejši, vendar se s sušenjem v sušilnem stroju material hitreje obrabi, posledično se tako skrajša življenjska doba pralnih vložkov.

Na pralnih vložkih so ostali madeži, kaj lahko storimo?

Madeži vam ne škodujejo in se bodo izprali z naslednjimi pranji. Lahko pa pralne vložke sušite na soncu tako, da je pralni vložek obrnjen z madeži navzven in sonce bo naravno pobelilo madeže.

Ali pralni vložki EcoSu čez čas izgubijo vpojnost?

Ne. Bambusov material, iz katerega so pralni vložki narejeni, z vsakim pranjem pridobiva na vpojnosti.

Niste našli odgovora na svoje vprašanje? Obrnite se na našo ekipo, ki vam bo z veseljem pomagala, in sicer na: kontaktni obrazec, e-poštni naslov in tel.: 041 656 744.