Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z našimi spletnimi piškotki. Želite izvedeti več o piškotkih?

Vzdrževanje pralnih vložkov EcoSu

Pralni vložki EcoSu so sešiti iz bambusovega materiala, ki je že v osnovi odporen na bakterije in glivice. Bambusov material vpija veliko bolje kot bombaž, zmanjšuje neprijeten vonj in je primeren za občutljivo kožo.

Pred prvo uporabo je treba pralne vložke vsaj enkrat oprati na 40–60°C. Tako boste pralnim vložkom povečali vpojnost in jih pripravili za prvo uporabo. Priporočamo, da prvič pralne vložke sušite na zraku.

Na več načinov lahko po uporabi operete pralne vložke:

  1. Metoda: najenostavnejši način je pranje v pralnem stroju z ostalim perilom brez predhodnega namakanja in drgnjenja madežev, vendar je pri tem načinu velika verjetnost, da bodo na pralnih vložkih ostali madeži.
  2. Metoda: pralne vložke pred pranjem za 5–10 minut namočite v hladno vodo, ožmite, prenesite v pralni stroj in jih nato skupaj z ostalim perilom operite.
  3. Metoda: pralne vložke takoj po uporabi sperite v hladni vodi in jih do pranja odložite v suho, zaprto posodo. Pri tej metodi je pomembno, da pralne vložke operete v treh dneh zaradi nevarnosti razvoja plesni.
  4. Metoda: pralne vložke takoj po uporabi sperite v hladni vodi, jih posušite, odložite v košaro s perilom, kjer bodo počakali do pranja.

Če imate možnost, priporočamo, da glavnemu pranju dodate predpranje brez pralnega praška.

Izberite pralni prašek, ki je varen za vas, učinkovito očisti pralne vložke in ga hkrati lahko uporabljate za vso družino. Pralni prašek ne sme vsebovati mehčalca, belila ali parfumov, saj lahko poškodujejo material. Uporabite normalno količino pralnega praška.

Priporočilo: Za pranje lahko uporabite pralne oreške.

  • Pralne vložke perite na 40–60 °C.
  • Pri pranju ne uporabljajte mehčalca, ker ta zmanjšuje vpojnost pralnih vložkov.
  • Uporabe belil ne priporočamo, saj lahko poškodujejo material in tako skrajšajo življenjsko dobo pralnih vložkov.
  • Pralne vložke lahko perete z drugim perilom.
  • Priporočamo dvakratno izpiranje.Ali ste vedeli?

Pranje na 60°C v kombinaciji z učinkovitim pralnim praškom uniči bakterije, glivice, viruse in hišne pršice.

Sušenje

Priporočamo, da pralne vložke sušite naravno na zraku, pozimi pa v bližini grelnega telesa, ki pa ne sme biti prevroče, ker lahko toplota poškoduje material.

Pralne vložke lahko sušite v sušilnem stroju. Pralni vložki bodo s sušenjem v sušilnem stroju postali mehkejši. Vendar morate upoštevati, da se z rednim sušenjem pralnih vložkov v sušilnem stroju material hitreje obrabi in posledično se življenjska doba pralnih vložkov skrajša.

Sušenje v sušilnem stroju je dovoljeno pri nizki do srednji temperaturi.

Ali ste vedeli?

Sušenje na soncu je izvrsten način, da se iz pralnih vložkov na naravni način odstranijo madeži, saj je sonce najnaravnejše belilno in dezinfekcijsko sredstvo.