Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinjate z našimi spletnimi piškotki. Želite izvedeti več o piškotkih?

Zakaj pralni vložki EcoSu

Top štirje razlogi zakaj izbrati pralne vložke


1. Ker so zdravju prijaznejši

Običajni vložki so večinoma narejeni iz plastike, bombaža ali umetnih vlaken,  beljeni, nekateri tudi parfumirani. Vsebujejo celo vrsto kemikalij, in sicer DIOKSIN, ki se uporablja pri beljenju in je ena izmed najbolj rakotvornih snovi; TBT, ki nastane pri proizvodnji  PVC-ja in je visoko toksična in rakotvorna kemikalija, ki s prehajanjem skozi kožo lahko deluje kot hormonski motilec. Kemikalije, ki skozi sluznico in kožo prehajajo v vaše telo, vam lahko povzročajo številne težave, npr. suhost nožnice, razdraženost, srbečica in ponavljajoča se vnetja.

Pralni vložki EcoSu so narejeni iz več slojev bambusovega materiala in sloja PUL materiala, ki je neprepusten za tekočino, vendar prepusten za paro, zaradi česar lahko koža diha, kar je pomembno zlasti poleti ali med športnimi aktivnostmi, ko se potenje poveča. Vložki so mehki, dobro vpojni, udobni in ob pravilnem vzdrževanju ne vsebujejo škodljivih kemikalij.

2. Ker lahko z njimi prihranite denar

Dejstvo je, da ima ženska v svojem življenju okoli 450 menstruacij. Če le-ta v povprečju traja 5 dni in na dan porabi do približno 6 vložkov, potem samo v času ene menstruacije porabi 30 vložkov. Kar pomeni, da na leto povprečna poraba zajema 360 vložkov, kar za dobo 5 let  predstavlja 1800 vložkov. V povprečju je cena enega običajnega vložka 0,20 €, kar v petih letih nanese približno 360 €. Če uporabljate organske vložke, je ta znesek dosti višji, saj je v povprečju cena enega organskega vložka okoli 0,40 €, kar v petih letih nanese 720 €. Podroben izračun si lahko ogledate tukaj.

Za pralne vložke EcoSu boste v povprečju odšteli od 50–120 € in jih uporabljali vsaj 5 let.

3. Ker so okolju prijazni

Med 13.000 in 16.000 vložkov ter tamponov porabi ženska v svojem življenju, vendar jih ni možno reciklirati. Razgradnja teh vložkov in tamponov traja od 200 do 500 let.

Tudi pralni vložki vplivajo na okolje, vendar je ta vpliv dosti manjši, prav tako se po uporabi lahko reciklirajo.

Če vam ni vseeno za okolje in si želite lepši in čistejši jutri, so pralni vložki EcoSu prava izbira za vas, saj so izdelani iz naravnih materialov.

4. Ker so nekaj najboljšega, kar lahko storite zase!

Dovolite si biti drugačne tudi »tiste dni v mesecu«. Dovolite si začutiti mehkobo, udobje in iz svojega življenja črtati neprijeten občutek v spodnjicah, drgnjenje, srbenje in se dokončno znebite vnetij in glivic. Odločite se za pralne vložke EcoSu, storite to zase! Odločite se za ZDRAVJE!

Pralni vložki EcoSu so narejeni v Sloveniji!